×

Transfer de date transfrontalier

În majoritatea cazurilor, agențiile de turism fac transfer de date personale transfrontalier către partenerii ce asigură serviciile turistice in țara de destinație. O parte din aceste transferuri pot fi către țări din afara UE și care nu sunt sub protecția scutului de confidențialitate.

Calitate dublă

Operatorii de turism prelucrează date cu caracter personal pentru scopuri proprii afacerii lor, dar au si calitatea de împuternicit prin faptul că strâng date pentru lanțurile hoteliere și le transferă acestora.

Activități de marketing direct

Pentru activități de marketing direct consimțământul persoanei vizate este in majoritatea cazurilor singurul temei al prelucrării. Este esențial să fie obținut respectând condițiile impuse de regulament, iar gestiunea acestuia, in vederea păstrării trasabilității, este o abilitate pe care operatorii de turism trebuie să o aibă.

Responsabil cu protecția datelor

Numirea unui Responsabil cu Protecția Datelor cu caracter personal este o necesitate pentru operatorii din industria hoteliera si turism, ei fiind operatori de date ce prelucrează date la scară largă.